USAVRŠAVANJE ZA POSLOVE MONTERA/KE SOLARNO – TOPLOVODNIH SUSTAVA

Nakon uspješno završenog programa polaznici će naučiti provoditi mjerenje površine i zasjenjenja krova ili prostora na zadanoj lokaciji, Koristiti kataloge i priručnike pri narudžbi instalacijskih elemenata i komponenata sustava, Montirati solarno toplovodni sustav na osnovu pripremljene tehničke dokumentacije, Puštati u pogon solarni toplovodni sustav i provjeravati funkcionalnost sustava, Provoditi postupke redovitog održavanja i otklanjanja kvarova pri zastoju rada sustava, Koristiti zaštitnu opremu i zaštitna sredstva pri montaži elektrane i radu na visini.

UVJETI UPISA: U program usavršavanja za poslove montera/ke solarno – toplovodnih sustava može se upisati osoba koja ima:

  • završenu srednju školu u području strojarstva i elektrotehnike,
  • navršenih 18 godina,
  • uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova.

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS (uz predočenje originala):  preslika zadnje završene škole, preslika domovnice, preslika rodnog lista, preslika osobne iskaznice i liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova specijalista zaštite na radu.

TRAJANJE PROGRAMA: 150 sati

PROGRAM USAVRŠAVANJA: Program usavršavanja u trajanju od 150 sati realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio programa u trajanju od 44 sata izvodi se u učionici Učilišta, vježbe se izvode 61 sat u specijaliziranim učionicama opremljenim za izvođenje vježbi, a praktični dio programa u trajanju od 45 sati izvodi se u poduzećima koja se bave  ugradnjom i montažom solarno toplovodnih sustava s kojim Učilište ima sklopljen ugovor o suradnji.

Tematske cjeline obuhvaćene programom jesu:

  1. Izmjena topline
  2. Konstrukcije toplovodnih sustava
  3. Tehničko dokumentiranje
  4. Zaštita na radu
  5. Sunčani toplovodni sustavi
  6. nastava – montaža toplovodnih sustava

 

Pismene prijave za kandidate koji će polaziti program za zanimanje specijalist zaštite na radu treba dostaviti Učilištu UČKA početka usavršavanja i obaviti uplatu.

Ovaj obrazovni program Učilište UČKA –  Ustanova za obrazovanje odraslih izvodi na temelju ovlaštenja Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Cijena usavršavanja NA UPIT.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)